Wiperboard

Voor de recreant die meer verlangd van een langlaufschaats is de Wiperboard een uitkomst. Waarom? bij de ‘normale’ langlaufschaats, zit het scharnierpunt helemaal vooraan de neus. Bij de traditionele klapschaats scharniert die meer onder de bal van de voet. Bij de Wiperboard staat het scharnierpunt er tussenin.

De Wiperboard heeft de schaatseigenschappen van een traditionele klapschaats terwijl de voordelen bij het schaatsen op natuurijs behouden blijven. De schaats is dusdanig ontworpen dat het mes meer ‘flex’ heeft en zodoende een beter gevoel en duidelijk meer grip geeft op het ijs!

Terugkappen niet met een simpel elastiek maar met twee trekveren zoals een ‘normale’ klapschaats. Een geheel eigen geïntegreerd bindingsysteem passend onder alle twee-assige Salomonschoenen. Het in- en uitklikken gaat evenals bij de Salomonbinding erg makkelijk. De schoen zit met de neus niet alleen vast in de binding maar ook onder de bal van de voet. Dit geeft een veel stabieler gevoel van een enkel- assig klapsysteem zoals het NNNsysteem waar sommige andere merken mee werken. Test de Wiperboard je zult overtuigd zijn!