Veel gestelde vragen

Kan ik de schaatsen een week huren?
Het is in principe niet mogelijk om de schaatsen voor een week te huren in de periode 20 januari tot 3 februari 2020. Wij staan op het ijs met ons materiaal om zo veel mogelijk schaatsliefhebbers ons materiaal te laten testen. Wanneer wij alle schoenen een week verhuren is dit niet mogelijk. Uitzonderingen daar, zeker wanneer u eventueel twee toertochten wilt gaan rijden

Wanneer kan ik de schaatsen ophalen en terug brengen?
Voor de dinsdagtochten liggen de schaatsen vanaf zondag 13.00 klaar in onze tent op het ijs. En voor de vrijdagtochten liggen ze klaar op wonsdag vanf 13.00 uur. Na uw toertocht kunt u de schaatsen meteen weer inleveren op dezelfde plak waar u de schaatsen afhaalde. 

Kan ik de schaatsen wel eerst proberen?
Ja, ondanks dat je met deze schaatsen vrij gemakkelijk schaatst is het verstandig om in de dagen ervoor de schoenen en de schaatsen te passen en er mee te oefenen. Wanneer de maat niet klopt dan kunnen wij kijken of wij een alternatief voor u hebben.

Wanneer u ze langer dan een uur wilt proberen betaalt u de huurprijs zoals hierboven aangegeven. Het is verstandig om aan te geven wanneer u uw schaatsen wilt testen. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer u komt dat uw schaatsen door een ander getest worden. Meeste geschikt moment is om ’s ochtends direct om 9.30 te komen. Evt testen in Nederland is ook mogelijk. U haalt dan een set bij ons op en maakt er een gezellige middag van op de IJsbaan in Deventer.

Wat als ik tijdens de tocht pech krijg?
Het gebeurt zelden dat ons materiaal stuk gaat. De schaatsen zijn immers gemaakt voor dit soort omstandigheden. Mocht u toch problemen hebben dan lopen wij op tourdagen in de buurt van onze stand. Mochten wij niet aanwezig zijn dan heeft de servicetent die naast de onze staat extra onderdelen en schaatsen beschikbaar. U kunt dan daar terecht.

Moet ik overschoenen gebruiken bij extreme kou?
De Salomon schoenen welke wij sterk aanbevelen om het comfort, de stijfheid en dubbele as t.o.v. andere merken zijn warm tot 20 graden beneden nul. U dient de schoenen dan wel warm aan te trekken. Immers als u koude thee in een thermoskan giet wordt deze ook niet warm.

Kan ik schoenen en schaatsen na de tocht overnemen?
Het is mogelijk om schaatsen en schoenen van ons over te nemen. Afhankelijk van model en gebruikerssporen kunnen wij u een aanbod doen. Ook na het seizoen zijn deze schaatsen bij ons te koop. U ontvangt bij aanschaf van een nieuwe set uw verhuurbedrag terug.

Kan ik materiaal reserveren?
Reserveren van schaatsen is afhankelijk van beschikbaarheid mogelijk. Reserveer hierof stuur ons een mail met uw naam en adresgegevens ook uw telefoonnummer voor als u op de Weissensee bent. Vertel ons uw gewone schoenmaat en evt welke schaatsen u nu heeft en welke maat hier in of op staat. U ontvangt dan een mail en evt bevestiging welke u meeneemt naar de Weissensee. U kunt bij het ophalen van de huurschaatsen het huurbedrag voldoen. Wanneer een tocht niet door gaat dan heeft u hier verder geen kosten aan.

Welk model schoenen krijg ik mee?
Schoenen die wij in de verhuur hebben zijn de Salomon Rs Carbon of in de kleinere maten de Vitane Rs Carbon schoen. S race skate en S Race Skate plus en enkele schoenen de S Lab skate pro van Salomon. Allemaal schoenen welke geschikt zijn om de tocht comfortabel te schaatsen

De schoenen zijn meestal nieuw of Z.G.A.N. Schoenen vallen iets kleiner dan gebruikelijk. De schoenen bezitten een hielbandje waarmee je de hiel kunt fixeren en de schoen zo in de lengte ook iets in kunt korten. Mensen met verschil in voetlengte kunnen hierdoor het verschil opheffen. Neem daarom niet te kleine schoenen. Besef ook dat uw voeten op de weissensee anders zijn dan in Nederland. Zeker als u een dag gereist heeft of op de weissensee dikkere solkken. broek beschermers etc bij in de schoen wilt Proppen .

Welke lengte ijzer en schaatsen krijg ik mee?
De lengte van het ijzer is afhankelijk van de schoenmaat, uw lichaamslengte en uw niveau. Samen met u bepalen wij de lengte en het model op de Weissensee. De Wiperboards zijn beperkt beschikbaar en hebben een toeslag (30,-).  

Alles over de organisatie van de Weissensee  Op de site van de Weissensee kunt u nog veel meer foto’s zien. Schaatsen gekocht of getest? Deel hier uw ervaring met anderen. Bekijk hier de foto’s van het Weissensee-avontuur van eerdere jaren.