Schaatsen huren Weissensee

Weissensee 2024

Het schaatsseizoen 2023/2024 in alweer een maand geleden gestart, hoogtijd om weer aan de Weissensee te denken! Eind januari begin februari staan weer 4 toertochten op het programma.
Ook wij van Free-wheel/MenM-iceskate zullen weer met ons enthausiaste team op het ijs staan met onze Salomon/MenM-iceskate schaatsen.
Free-wheel/MenM iceskate, onafscheidelijk en al meer dan 20 jaar een vertrouwd gezicht op de Weissensee. Ook tijdens de  34e editie in 2024 kunt u als schaatsliefhebber bij ons op de Weissensee weer terecht voor het huren en testen van de schaatsen en helmen. Deelnemers die de toertocht op een dinsdag schaatsen kunnen de schaatsen al op zondag ophalen vanaf 13.00uur, schaatst u de tocht op vrijdag dan kunt u de schaatsen ophalen vanaf woensdag 13.00uur. Zo heeft u het materiaal dus twee en een halve dag ter beschikking!

U ontvangt van ons kwaliteitsschoenen en goed onderhouden scherp geslepen MenM schaatsen. Wij doen altijd ons best om u te voorzien van goed materiaal deze kunnen afwijken van de door u in Nederland gepaste modellen.

Er zijn ook mogelijkheden om onze Wiperboard 2.0 te testen of te huren. Geoefende schaatsers zullen hiermee bij goed ijs hun voordeel uit halen.

Het is bij ons ook mogelijk om een officiel goedgekeurde schaatshelm te huren! Wel zo veilig en verstandig. We hebben EVO, Viking en de populaire CadoMotus Omega helmen in de verhuur. Reserveren is gewenst zodat de helm klaar ligt als de schaatsen op worden gehaald.

Testen op "De Scheg" in Deventer

Sinds 6 oktober 2024 heeft Free-wheel een tweede vestiging op de gezellige kunstijsbaan in Deventer. Ideaal om hier uw schhaatsen te testen waarmee u op de Weissensee gaat schaatsen zodat u goed voorbereid naar Oostenrijk af kunt reizen en u niet voor verrassingen komt te staan. Verstandig is om even te bellen als u van plan bent om naar Deventer of Vorden te komen. 

Reserveren

Op zaterdag 20 januari 2024 komen wij aan op de Weissensee. Op zondag 21 januari 2024 zullen wij bij start finish onze tent opzetten en tijdens deze opbouwdag kunnen we u vanaf 13.00uur al van dienst zijn. Vanaf maandag 22 januari tot vrijdag 2 februari zullen wij m.u.v. de toertochtdagen dagelijks van 9.30 uur tot 17.00 uur voor u klaarstaan. Op toertochtdagen zullen wij beperkt aanwezig zijn maar altijd in de buurt van onze stand.

Gaat u buiten deze periode naar de Weissensee of bijvoorbeeld Zweden dan kunt u schaatsen voor langere periode huren. Neem contact met ons op voor reservering en kosten. Schaatsliefhebbers kunnen op de Weissensee het gemak van onze schaatsen GRATIS testen of desgewenst het materiaal huren of – na uitgebreid getest te hebben – aan te schaffen. Huur voor een van de tochten is mogelijk. Wij hebben hiervoor ca. 130 paar schoenen en schaatsen in de verhuur. De maten variëren van maat 31 tot 50 2/3.
LET OP! Wij raden het aan om wel ergens te gaan passen, doet u dit niet dan maken wij een inschatting van de maat. 

RESERVEREN KLIK HIER


Of kom bij één van onze winkels, en pas op uw gemak, een paar schoenen en schaatsen welke u mag uitproberen op de baan in Deventer. Met de bevestiging die u ontvangt kunt u op de betreffende dag de schaatsen ophalen. Schaatsen welke nog niet gereserveerd zijn kunnen op de Weissensee onder dezelfde voorwaarden gehuurd worden maar u loopt het risico dat uw maat er niet meer is. 

  • Half uur GRATIS testen 1 uur testen € 5,-
  • 2 uur testen € 10,-
  • 2,5 dag huren voor toertocht € 50- (schoenen tot € 290,- met Basic ijzers)
  • Meerprijs van € 10,- voor stijvere/stabielere schoenen (schoenen van € 340,- tot € 450,-) 
  • Meerprijs Wiperboard ipv Basic  € 20,-
  • Meerprijs Carbon 2.0  IJzers € 15,-
  • Huur Wiperboard ijzers € 30,- (eigen schoenen)
  • Huur Carbon 2.0 ijzers € 25,- (eigen schoenen)
  • Huur helm € 15,-