Technologie

Enkelvoudig T-profiel

De MenM-iceskate onderscheidt zich van andere verstelbare modellen omdat er geen sprake is van gewichtstoename. Dit komt onder andere door het enkelvoudige T-profiel en doordat op verschillende punten materiaal weg gefreesd is zonder dat dit ten koste gaat van de stijfheid. 7000 aluminium, bimetaal, harder staal.

Mooi, snel, licht en praktisch

Dat zijn de unique selling points van de MenM-iceskate. In vergelijking met andere merken, de modellen passender voor kunstijs doordat de binding moeiteloos verstelbaar is. Hierdoor wordt de schoen centraal op de schaats geplaatst (net als bij de reguliere klapschaats). In deze stand hebt u in de bocht minder last van de lange punten aan de voorzijde van de schaats. De afgeronde punten zorgen voor meer comfort in de bochten.
Download hier beschrijving verzetten binding. (Niet voor de Wiperboard en de Basic schaats)

Wiperboard

Dit model heeft geen elastiek meer nodig voor het goed terugklappen van de schaats door de dubbele trekveer. Scharnierpunt is iets verlegd waardoor men makkelijker door de bochten gaat. Ander en ook eenvoudig in – en uitkliksysteem. Volledig PM staal. Meer…

Competition

Dit model heet een perfecte aanpassing die beter aansluit op de schoen. Meer…

Kwaliteitsstaal

Het T-profiel is gemaakt van hoogwaardig 7000 aluminium. De schaats heeft een Bimetaal glij-ijzer (alternatief is het Chroomstaal) dit kwaliteitsstaal is te vergelijken met de bekende “gouden” Comet Steel klapschaats van maple. Het staal is harder en kan daardoor fijner geslepen worden. Het blijft dus langer scherp dan het staal van bestaande merken.
De modellen Excellent en Wiperboard gebruiken het volledig gehharde PM staal.

Salomonschoen

De MenM-iceskate heeft een Salomonschoen. Uit ervaring, opgedaan in de afgelopen tien jaar, blijkt dat dit veruit de meest comfortabele, stevige, en warme schoen is met veel bewegingsvrijheid. Er zijn zowel dames- als herenmodellen. Voor alle leverbare modellen zie model-prijslijst.