Schoenen

Schoenen

Keuze uit: de Active 8 skate (damesmodel Vitane8) de Rs Carbon skate (damesmodel VitaneCarbon) of de S-Lab Skate en de S-Lab Skate Pro.

web_MenM_iceskate_Free-wheel_free-skate_wiperboard_salomon--22web_MenM_iceskate_Free-wheel_free-skate_wiperboard_salomon--23

web_MenM_iceskate_Free-wheel_free-skate_wiperboard_salomon-3071web_MenM_iceskate_Free-wheel_free-skate_wiperboard_salomon--17

De RsCarbon modellen hebben een stijvere (zool) dan de Active modellen en daardoor beter geschikt voor het schaatsen. Wilt u naast het schaatsen ook klassiek langlaufen, overweegt u dan een Equipe model (zelfde eigenschappen/prijs als de Pro Combi Pilot). I.v.m. buigzame zool zijn deze  hier geschikt voor en minder geschikt voor de schaatsbeweging; dit geldt zeker voor de grotere schoenmaten.
De S-Lab Skate modellen zijn de meest stijve schoenen en de Pro versie is nog voorzien van een extra buckle op de voorvoet en een enkelkap van carbon. De verbinding aan de voorzijde van de schoen is iets naar achteren geplaatst waardoor het scharnierpunt dichter onder de bal van de voet komt te liggen. Dit is beter voor de afzet. Deze schoen is voor de schaatser die hoge snelheden wil bereiken en veel gevoel in de schaats wil leggen, zonder dat hij inlevert op het comfort en gebruiksgemak.