Schaatshuur Weissensee 2018

Weissensee 2018  

Zaterdag 20 januari 2018- 3 februari 2018

MenM iceskate

Free-wheel en  MenM iceskate . Al  20 jaar een vertrouwd gezicht op de Weissensee. Ook in het komende Jubileumjaar kunt u als schaatsliefhebber bij ons op de Weissensee weer terecht voor het huren en testen van de schaatsen en helmen. Deelnemers die vooraf reserveren kunnen het materiaal wederom de dag  vóór de toertocht  ’s morgens al bij ons ophalen. Zo heeft u het materiaal dus twee dagen ter beschikking!

In sommige gevallen geven wij het materiaal zelfs nog een dag eerder uit –  aan het eind van de middag – om zo te voorkomen dat u of anderen de volgende ochtend  moet wachten.

U ontvangt van ons z.g.a.n. schoenen en goed onderhouden MenM schaatsen. Wij doen altijd ons best om u te voorzien van goed materiaal deze kunnen afwijken van de door u in Nederland gepaste modellen

Er zijn ook mogelijkheden om onze Wiperboard te testen of te huren. Geoefende schaatsers zullen hiermee bij goed ijs hun voordeel uit halen. Nieuw is – en ja hij is er nu echt – De MenM Carbon schaats met een geintregeerde wig; ook voor de tocht te reserveren.

NIEUW – NIEUW – NIEUW

Nu ook testen en huren van schaatshelmen! Wel zo veilig en verstandig. We hebben EVOViking, Casco en CadoMotus met diverse kleuren ‘shields’ (zelfs een Weissensee shield!) en eventueel vizier (beperkt).

Klik hier voor Reservering!

Op Zaterdag 20  januari 2018 komen wij aan op de Weissensee.
Op zondag 21 januari zullen wij bij start finish onze tent opzetten en tijdens deze op bouwdag kunnen we u natuurlijk al van dienst zijn.
Vanaf maandag 22 januari tot zaterdag 3 februari  zullen wij m.u.v. de toerdagen dagelijks van 9.30 uur tot 16.00 uur voor u klaarstaan. Op toerdagen zullen wij beperkt aanwezig zijn maar altijd in de buurt van onze stand.

Gaat u buiten deze periode naar de Weissensee of bijvoorbeeld Zweden dan kunt u schaatsen voor langere periode huren. Neem contact met ons op voor reservering en kosten.

Schaatsliefhebbers kunnen op de Weissensee het gemak van onze schaatsen GRATIS testen of desgewenst het materiaal huren of – na uitgebreid getest te hebben – aan te schaffen.
Huur voor een van de tochten is mogelijk. Wij hebben hiervoor ca 45 paar schoenen en schaatsen in de verhuur.
De maten variëren van maat 35 tot 48 2/3.
Graag zo snel mogelijk reserveren per email met vermelding van:

  • dag
  • schoenmaat en evt maat van uw huidige schaatsen
  • adresgegevens
  • 06 nummer

Of kom bij ons in de winkel, en pas op uw gemak, een paar schaatsen en schoenen welke u mag uitproberen op de baan in Deventer.

Met de bevestiging die u ontvangt kunt u op de betreffende dag de schaatsen ophalen. Schaatsen welke nog niet gereserveerd zijn kunnen op de Weissensee onder dezelfde voorwaarden gehuurd worden.

Half uur GRATIS testen
1 uur testen € 5,-    2 uur testen € 10,-
2 dagen huren voor toertocht € 45,-
Meerprijs S-labSkate Pro  € 15,- (beperkt beschikbaar)
Meerprijs Wiperboard € 15,-
Meerprijs Carbon IJzers € 10,-  

Huur  losse Wiperboard ijzers € 30,

Huur helm 2 dagen € 15,-

 

Meest gestelde vragen

Kan ik de schaatsen een week huren?

Het is in principe niet mogelijk om de schaatsen voor een week te huren in de periode 20 januari tot 3 februari 2018. Wij staan op het ijs met ons materiaal om zo veel mogelijk schaatsliefhebbers ons materiaal te laten testen. Wanneer wij alle schoenen een week verhuren is dit niet mogelijk. Uitzonderingen daar, zeker wanneer u eventueel twee toertochten wilt gaan rijden

Wanneer kan ik de schaatsen ophalen en terug brengen?

Wij hebben de schaatsen vanaf 9.30 uur op de dag voor de tocht al voor u klaar liggen.  De schaatsen zijn dan geslepen en gecontroleerd. U kunt ze op na de tocht bij ons inleveren. Wij staan dan in de grote feest tent op u te wachten. Wanneer wij er niet meer zijn kunt u ze de volgende dag terugbrengen om 09.30 uur. In een aantal gevallen kunt u nog een dag eerder eind van de middag het materiaal ophalen om zo extra drukte  in de ochtend te voorkomen. ( in overleg )

Kan ik de schaatsen wel eerst proberen?

Ja, ondanks dat je met deze schaatsen vrij gemakkelijk schaatst is het verstandig om in de dagen ervoor de schoenen en de schaatsen te passen en er mee te oefenen. Wanneer de maat niet klopt dan kunnen wij kijken of wij een alternatief voor u hebben.

Testen, passen op Flevonice tijdens Weissensee toertochten mogelijk mits vooraf gereserveerd of besproken

Wanneer u ze langer dan een uur wilt proberen betaalt u de huurprijs zoals hierboven aangegeven. Het is verstandig om aan te geven wanneer u uw schaatsen wilt testen. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer u komt dat uw schaatsen door een ander getest worden.
Meeste geschikt moment is om ’s ochtends direct om 9.30 te komen. Evt testen in Nederland is ook mogelijk. U haalt dan een set bij ons op en maakt er een gezellige middag van op de IJsbaan in Deventer.

Wat als ik tijdens de tocht pech krijg?

Het gebeurt zelden dat ons materiaal stuk gaat. De schaatsen zijn immers gemaakt voor dit soort omstandigheden. Mocht u toch problemen hebben dan lopen wij op tourdagen in de buurt van onze stand. Mochten wij niet aanwezig zijn dan heeft de servicetent die naast de onze staat extra onderdelen en schaatsen beschikbaar. U kunt dan daar terecht.

Moet ik overschoenen gebruiken bij extreme kou?

De Salomon schoenen welke wij sterk aanbevelen om het comfort, de stijfheid en dubbele as t.o.v. andere merken zijn warm tot 20 graden beneden nul. U dient de schoenen dan wel warm aan te trekken. Immers als u koude thee in een thermoskan giet wordt deze ook niet warm.

Kan ik schoenen en schaatsen na de tocht overnemen?

Het is mogelijk om schaatsen en schoenen van ons over te nemen. Afhankelijk van model en gebruikerssporen kunnen wij u een aanbod doen. Ook na het seizoen zijn deze schaatsen bij ons te koop. U ontvangt bij aanschaf van een nieuwe set uw verhuurbedrag terug.

Kan ik materiaal reserveren?

Reserveren van schaatsen is afhankelijk van beschikbaarheid mogelijk. Reserveer hier of stuur ons een mail met uw naam en adresgegevens ook uw telefoonnummer voor als u op de Weissensee bent. Vertel ons uw gewone schoenmaat en evt welke schaatsen u nu heeft en welke maat hier in of op staat. U ontvangt dan een mail en evt bevestiging welke u meeneemt naar de Weissensee. U kunt bij het ophalen van de huurschaatsen het huurbedrag voldoen. Wanneer een tocht niet door gaat dan heeft u hier verder geen kosten aan.

Welk model schoenen krijg ik mee?

Schoenen die wij in de verhuur hebben zijn de Salomon Rs Carbon of in de kleinere maten de Vitane Rs Carbon schoen van Salomon.

De schoenen zijn meestal nieuw of Z.G.A.N.   Schoenen vallen iets kleiner dan gebruikelijk. De schoenen bezitten een hielbandje waarmee je de hiel kunt fixeren en de schoen zo in de lengte ook iets in kunt korten. Mensen met verschil in voetlengte kunnen hierdoor het verschil opheffen. Neem daarom niet te kleine schoenen.

Welke lengte ijzer en schaatsen krijg ik mee?

De lengte van het ijzer is afhankelijk van de schoenmaat, uw lichaamslengte en uw niveau. Samen met u bepalen wij de lengte en het model op de Weissensee. De Wiperboards zijn beperkt beschikbaar en hebben een toeslag (30,-).

 

Alles over de organisatie van de Weissensee 

Op de site van de Weissensee kunt u nog veel meer foto’s zien.

Schaatsen gekocht of getest? Deel hier uw ervaring met anderen.

Bekijk hier de foto’s van het Weissensee-avontuur van eerdere jaren.